Pentru ca elevii şi dascălii să nu dârdâie de frig, la un liceu din centrul Timişoarei s-au pus pături între geamuri

frig in scoliDe ani de zile, directorii instituţiei au făcut zeci de adrese în speranţa că se vor aloca bani pentru reparaţii, însă fondurile pe care municipalitatea le-a oferit au fost infime, doar pentru lucrări minore. În schimb, s-au primit promisiuni, care nu ţin de cald şi care au rămas oricum neonorate. „În condiţiile în care se găseşte acum clădirea, în orice moment un elev sau un trecător poate fi accidentat, fiind iminentă o adevărată nenorocire”, avertizează directorul colegiului aflat la doi paşi de primăria în care funcţionarii stau, iarna, la mânecă scurtă.
În urmă cu un an, elevii Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” tremurau de frig în clase.  Multe calorifere nu funcţionau, iar prin ferestrele vechi ale clădirii intra gerul. Liceenii erau nevoiţi să stea în săli îmbrăcaţi ca afară, cu gecile şi paltoanele pe ei, iar dascălii se prezentau la ore la fel de înfofoliţi.
Anul acesta, conducerea unităţii de învăţământ s-a gândit să ia măsuri din timp, aşa că a casat mai multe pături de la internat, iar acestea au fost puse între geamuri, pe post de izolator termic.
„Ne-am organizat singuri, ca să nu mai avem probleme. Chiar şi accesul în unitatea de învăţământ se face doar pe o singură scară, pentru a împiedica frigul să ajungă în sălile de clasă”, ne-a declarat Gheorghe Bîndariu, directorul Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu”. Mai sunt câteva săli de clasă unde, din cauza uşilor şi ferestrelor neetanşe, este frig. Din această cauză au fost aduse calorifere electrice, pentru ca liceenii să poată învăţa în condiţii optime.
Colegiul Tehnic Emanuil UngureanuReabilitarea se află în stadiul de… pregătire
Clădirea Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” este declarată monument istoric, având o vechime de peste o sută de ani. Reprezentanţii Primăriei Timişoara afirmă că pregătesc reabilitarea acestei unităţi de învăţământ. Autorităţile locale estimează că sunt necesare lucrări în valoare de aproximativ 5,6 milioane de euro pentru a pune la punct clădirea, bani pe care municipalitatea intenţionează să-i acceseze din fonduri europene, ceea ce înseamnă că începerea lucrărilor de reabilitare nu avea avea loc prea curând.
„O nenorocire iminentă”
Tencuiala continuă să se desprindă de pe clădire, fiind un real pericol pentru trecători. Din când în când, direcţiunea Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” apelează la pompieri pentru a curăţa faţada şi a previni astfel, eventualele accidente. Unitatea de învăţământ se află în centrul Timişoarei, la doi paşi de primărie, cea care ar trebui să investească în acest imobil.
De mai bine de zece ani, directorii care au condus colegiul au făcut zeci de adrese în speranţa că se vor aloca bani pentru reparaţii, însă fondurile pe care municipalitatea le-a oferit au fost infime, doar pentru lucrări minore. În schimb, au existat multe promisiuni, care au rămas neonorate. „În condiţiile în care se găseşte acum clădirea, în orice moment un elev sau un trecător poate fi accidentat, fiind iminentă o adevărată nenorocire”, a avertizat Gheorghe Bîndariu, directorul Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu”.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.