PENTRU ELEVI – Exercițiu practic de determinare a PH-ului organizat de societatea VITAL S.A.

Societatea VITAL S.A. dorește să fie zi de zi cât mai aproape de utilizatorii care beneficiază de serviciile prestate, prin urmare a organizat un eveniment care include un exercițiu practic de determinare a PH-ului din apa pe care o consumăm.

Evenimentul s-a adresat elevilor din ciclu primar/gimnazial  și s-a bucurat de prezența a peste 100 de participanți. Locația aleasă a fost Parcul Tineretului (în  fața Monumentului Ostașului Român), o zonă frecventată de copii de toate vârstele. Curioși din fire și cu o avalanșă de întrebări, elevii au asistat cu maxim interes la demonstrațiile făcute de specialiștii laboratorului de analiză apă potabilă din cadrul societății VITAL.

Determinarea pH-ului se face cu ajutorul unui  kit simplu de testare a apei, care poate fi folosit de oricine, de la copii până la adulţi, pentru a  analiza parametrii calităţii surselor locale de apă care includ gradul de aciditate sau de bazicitate al apei rezultat din valorile de determinare ale pH-ului.

Evenimentul  a fost desfășurat cu ocazia Zilei Mondială a Monitorizării Calității Apei, o iniţiativă globală menită să determine oamenii din întreaga lume să testeze calitatea apei şi să încurajeze acţiunile de protejare a apei. Poluarea apelor este o problemă serioasă, iar cu fiecare an care trece este tot mai important să învăţăm cum să o identificăm, dar şi să o prevenim.

Societatea VITAL organizează periodic acest gen de acțiuni cu scop educativ, cea organizată acum are scopul de a motiva oamenii să verifice  calitatea apei pe care o consumă  și în special să consume apă de calitate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.