Pentru politicieni reprezentăm doar un procent, odată la câţiva ani. Ruşinos!

politiceiniPoliticienii ne cer să fim mai buni, mai umani, să fim creştini adevăraţi. Ne urează să avem parte de bine, de sărbători în familie, de mese îmbelşugate de Paşti. La televizor, în ziare, la radio sau pe stradă, toţi ne urează un Paşte Fericit.

Din maşinile lor scumpe, din vilele jignitor de luxoase, cu lanţişoare de firmă şi ceasuri de ultimă marcă, cu poşete Prada şi costume Armani ne spun că ”va fi bine”. Nu ne spun nici când, nici cum. Doar că va fi.

Şi ne spun toate astea fiindcă, imediat după sărbătoarea Paştelui, vor tăbărî pe noi pentru a ne cere votul. La europarlamentarele care se apropie cu paşi repezi. Apoi la prezidenţiale. Suntem, pentru ei, doar un procent de care-şi amintesc, la câţiva ani o dată. Când ne cer să punem ştampila pe un anumit candidat. Sau pe un anumit partid. PDL ne-a minţit în 2008 şi a plătit scump, în 2012. USL, însă, şi-a bătut joc de noi, toţi. Şi acum USL-ul despărţit, vine iar  în faţa noastră, prin partidele care au reprezentat cândva Uniunea Social Liberală, pentru a ne spune să fim fericiţi de Paşti, să votăm bine în mai şi apoi să aşteptăm. Pe ce? Pe cine? Şi până când?

Fiindcă e Vinerea Mare, nu vom mai înjura mediul politic. Fiindcă e Vinerea Mare, fiindcă e săptămâna Paştilor, nu ne vom mai gândi la ei. Dar nici nu putem să-i lăsăm netaxaţi, când ne vor chema, încă o dată, la urne. Fiindcă nu merită. Şi vom reveni şi vom relua subiectul. Fiindcă la un moment dat, fiecare plăteşte. Doar pentru faptele lui.

Amalia Babici Man

SIGLA_mmjurnalRGB (1)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.