Pentru un oraș verde- Ecologizarea zonei BARAJ! Saci de mizerii adunați de gardienii ecologici și voluntari GALERIE FOTO

gardaSâmbătă, 11 iulie 2015, cu începere de la ora 10.00, la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș , zeci de persoane au răspuns apelului de ecologizare lansat de Garda Ecologică de pe lângă Primăria Municipiului Baia Mare.
Pentru acest eveniment, SC Urbis SA a pus la dispoziția voluntarilor un mijloc de transport în comun gratuit, care a plecat de la Stadion (zona Parcului Municipal Regina Maria) până la stația Căprioara, cu opriri pe traseu la Ferneziu și Firiza .
Silvia Pop, coordonatorul Gărzii Ecologice de pe lângă Primăria Municipiului Baia Mare a declarat :

„Pe lângă obiectivul principal de ecologizare se urmărește și responsabilizarea cetățenilor pentru păstrarea unui oraș verde.
Încercăm să responsabilizăm locuitorii orașului privind necesitatea păstrării unui oraș curat, să îi conștientizăm despre importanța unui mediu curat și sănătos.

Am purtat discuții cu toți cei campați în zona Barajului, iar pe unii chiar i-am determinat să participe la acțiunea noastră. Sperăm să formăm o eco-conștiință civică, atât individuală cât și publică în rândul băimărenilor, aceea de a înțelege importanța unui mediu curat și a unui oraș verde”.
Acțiunea face parte din Campania ”Păstrarea unui oraș verde”, campanie care a fost demarată încă din cursul anului trecut de Garda Ecologică Baia Mare, fiind efectuate de-a lungul timpului și alte evenimente similare cu cel de sâmbătă, 11 iulie 2015.
Parteneri în acțiune au fost Ocolul Silvic al municipiului Baia Mare, Drusal și Urbis SA. Pe lângă gardienii ecologici și pădurarii Ocolului Silvic al Municipiului Baia Mare. Totodată la acțiune au participat și elevi de la unitățile școlare din municipiu, atât din ciclul gimnazial, cât și liceal.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.