Pepeni plini cu pesticide, retraşi de pe piaţă. Alertă în marile supermarketuri din România

Alertă în marile supermarketuri din România. Metro şi Carrefour au retras de pe piaţă un lot întreg de pepeni verzi din Turcia. ANSVSA avertizează că aceştia erau plini de pesticide şi ar fi pus în pericol sănătatea oamenilor.Pepeni plini cu pesticide, retraşi de pe piaţă.

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că un lot de pepeni din Turcia a fost retras de la vânzare.Potrivit ANSVSA, s-a descoperit că pepenii erau plini de pesticide şi ar fi pus în pericol sănătatea oamenilor.

În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu-l consumați și să-l returnați în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până pe 13.05.2022, urmând să primiți contravaloarea lui”, anunță ANSVSA.

Produsele au fost comercializate în perioada 18-20 aprilie. Și Carrefour retrage lotul 108 din pepenii verzi din Turcia, vânduți în aceeaşi perioadă.

„Vă informăm că am fost notificați de către furnizorul SC Microfruits SRL să inițiem retragerea de la comercializare și de la clienți a lotului 108 de pepeni verzi din Turici. Motivul rechemării: depășire valori admise de reziduuri pesticide – Bromopropilat și Imidacloprid.„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 18.04.2022-20.04.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Carrefour până pe 13.05.2022, urmând să fie restituită contravaloarea în baza bonului fiscal”, se arată pe site-ul ANSVSA.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.