Percheziții ale poliției economice. Bunurile confiscate în Maramureș depășec valoarea de 40.000 lei

          Ieri, 20 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii descoperirii  şi combaterii faptelor ilicite care se comit pe domeniul contrafacerii și comercializării de mărfuri în Târgul Auto din Baia Mare.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 10 societăţi comerciale şi 12 persoane fizice, ocazie cu care au fost constatate 38 de infracţiuni, pe linia Legii 84/1998 privind contrafacerea de mărfuri, infracțiuni care fac obiectul a 5 dosare penale.

În cadrul acțiunii au fost indisponibilizate 134 de articole de îmbrăcăminte și 5 unelte electrice, în valoare de aproximativ 45.000 lei.

Faptele au constat în aceea că reprezentanții unor societăți comerciale și o persoană fizică autorizată desfășurau activități de comerț în incinta Târgului Auto cu produse ce prezintă suspiciunea de contrafacere, ce poartă  însemnele unor mărci înregistrate.

Asupra întregii cantități de bunuri susceptibile a fi contrafăcute s-a dispus măsura indisponibilizării până la finalizarea cercetărilor.

În continuare, polițiștii efectuează activități de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută de art. 102 alin. 1, lit. b, din Legea 84/1998.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.