Percheziții de amploare în Săpânța. Vizate fiind patru persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori,

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Biroului Silvic – Serviciului de Ordine Publică Maramureș, sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sighetu Marmației, au efectuat șapte percheziții domiciliare în Săpânța, vizate fiind patru persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, folosirea dispozitivelor speciale de marcat cu nerespectarea reglementărilor specifice, fals intelectual și uz de fals.

 Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi atestat în fals documente întocmite, date nereale cu privire la volumul arborilor marcați, prin consemnarea unor diametre mai mici decât în realitate, precum și prin consemnarea unui număr mai mic de arbori marcați în vederea exploatării acestora.

 Prin comiterea faptelor, a fost menționați, în plus, un volum de 1.032,95 mc masă lemnoasă  exploatată, fiind creat un prejudiciu de 169.403 de lei.

 În urma activităților specifice rezultate în urma percheziției, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și documentarea întregii activități infracționale mai multe înscrisuri și medii de stocare.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul tehnicienilor criminaliști și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.