Percheziţii de amploare la spitale Ministerului de Interne: Zeci de oameni duşi la audieri

perchezitii_politie_mascati_FAncheta procurorilor vizează peste 50 de persoane care vor fi ridicate în baza unor mandate de aducere. Dosarul vizează, în total 155 de persoane care ar fi implicate în diferite fapte de corupţie legate de circuitul şpăgii în vederea obţinerii mai uşor şi mai devreme a dosarului de pensionare.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție efectuează, astăzi, 27 octombrie, 13 percheziții la sediile unor instituții publice și la 10 domicilii din București, într-o cauză care privește săvârșirea unor infracțiuni de corupție referitor la eliberarea, în schimbul unor sume de bani, a unor documente medicale în fals, care au servit la întocmirea de dosare de pensionare.

Este vorba de diagnostice medicale false. Potrivit unor surse judiciare, printre locațiile unde se desfășoară descinderi se numără și două spitale ce aparțin Ministerului Administrației și Internelor (MAI). Unitățile medicale din structura MAI care sunt percheziționate sunt Spitalul Colentina și Spitalul Dimitrie Gerota.

Astfel, în acest caz, ofițerii Direcției Generale Anticorupție vor pune în executare un număr de 50 de mandate de aducere pentru audieri.

Instrumentarea cauzei s-a realizat cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

În fapt, beneficiarii acestor înscrisuri le-au folosit la comisiile medicale, cu toate că, în realitate, nu sufereau de afecţiuni medicale sau afecţiunile erau mult mai uşoare în raport cu gradul de invaliditate solicitat în dosarul de pensionare.

Ca urmare a verificărilor efectuate cu privire la activitatea infracţională a rezultat identificarea, în cursul anului 2014, a 174 de scrisori medicale false emise pe numele a 155 persoane, ce domiciliază pe raza mai multor judeţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.