Pericol de inundații în Maramureș. Ce afluenți sunt peste cotele normale?

🌧️ Ca urmare a precipitațiilor căzute și a topirii parțiale a statului de zăpadă din zonele înalte de munte (peste cota 1400), au crescut nivelurile cursurilor de apă din bazinul hidrografic Someș-Tisa.

🟡 În momentul actual, se înregistrează depășiri ale cotelor de atenție, aferente codului galben, pe cursurile de apă:
👉Vișeu, la stația hidrometrică Poiana Borșa;
👉Iza, la stația hidrometrică Săcel.

Vă reamintim faptul că arealul Someș-Tisa se află sub incidența avertizării hidrologice cod galben până sâmbătă, 21 ianuarie, la ora 12.00.

Specialiștii noștri monitorizează permanent situația hidrologică și lucrările hidrotehnice aflate în administrare de pe cursurile de apă vizate de atenționarea hidrologică.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 3 zile, specialiștii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au actualizat avertizarea hidrologică.

Sectoare de cursuri de apă din bazinul hidrografic Someș-Tisa rămân sub incidența codului galben pentru următoarele 72 de ore, respectiv începând de astăzi, 18 ianuarie, ora 12.00, până sâmbătă, 21 ianuarie, la aceeași oră.

Sunt vizate unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice Tisa, Vişeu, Iza, Lăpuș, Tur, Someşul Mare și Someșul Mic.

În acest interval se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Recomandăm vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații și respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de aceste fenomene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.