In perioada 03– 07.03.2015, poliţiştii maramureşeni au constatat 62 de infracţiuni şi au aplicat 1 098 sancţiuni contravenţionale

rutieraAvând în vedere că obiectivul prioritar al Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2016 îl constituie creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, conform ordinului ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, de intensificare a acţiunilor în această perioadă, şeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu a dispus ca aproximativ 7000 de poliţişti să acţioneze zilnic, la nivel naţional, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru siguranţa cetăţenilor.

În urma activităţilor desfăşurate în perioada 03– 07.03.2015, poliţiştii maramureşeni au constatat 62 de infracţiuni şi au aplicat 1 098 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 300 000 de lei.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul contrabandei cu produse din tutun. Ei au verificat mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice şi au constatat două infracţiuni de contrabandă şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în sumă de peste 2 000 de lei. Totodată, poliţiştii au confiscat peste 1 200 pachete cu ţigări netimbrate în România.

Pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, poliţiştii au acţionat atât în fondul forestier cât şi pe arterele de circulaţie din vecinătatea acestora. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au depistat opt transporturi ilegale de material lemnos şi au fost confiscaţi 94 mc material lemnos.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe drumurile publice şi au acţionat pentru supravegherea şi controlul traficului rutier. Au fost constituite 77 filtre rutiere şi au fost controlate 1 720 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 907 sancţiuni contravenţionale, dintre care 284 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 60 permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii de investigaţii criminale, în cadrul activităţilor de cercetare efectuate, au identificat autorii a zece furturi şi o tâlhărie. Trei dintre bănuiţi au fost reţinuţi de poliţişti şi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Faţă de doi dintre ei instanţa a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.