Permis de conducere fals, depistat la ieșirea din țară

Polițiștii de frontieră sătmăreni cercetează un cetățean român după ce la controlul de frontieră s-a constatat că permisul de conducere prezentat era fals.

Luni, 25 septembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieșire din România un cetățean român în vârstă de 29 de ani, domiciliat în județul Satu Mare. Tânărul conducea un autoturism marca Fiat, înmatriculat în Slovacia.

La controlul de frontieră i-a fost solicitat și permisul de conducere, ocazie cu care s-a constatat că acest document, ce avea însemnele autorităților din R. Ucraina, nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic, fiind fals.

În legătură cu cele constatate, tânărul a declarat că el este convins că documentul său este unul autentic, întrucât în 2018 a fost în Ucraina unde, timp de șase zile a urmat cursurile unei școli de șoferi, la final obținând permisul de conducere pe care l-a prezentat la control în PTF Petea. Însă, în urma verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră sătmăreni au aflat că anul trecut tânărul a fost condamnat – primind o pedeapsă cu suspendare – tocmai pentru conducere fără permis.

În cauză polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, urmând ca la finalul cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.