Acţiuni în domeniul silvic desfăşurate de jandarmii maramureşeni

jandarmiÎn perioada 23 – 24 ianuarie a.c., jandarmii maramureşeni au desfăşurat mai multe acţiuni în domeniul silvic în vederea combaterii fenomenului de tăiere ilegală a pădurilor de pe raza judeţului nostru.

Astfel, sâmbătă, 23 ianuarie a.c., echipajele de jandarmi de ordine publică au executat acţiuni în domeniul silvic în zona localităţii Şomcuta Mare. Într-un interval scurt de timp, jandarmii au surprins patru fapte de natură penală, identificând 8 făptuitori. Actele de constatare întocmite au fost înaintate către  organele de urmărire penală.

Duminică, 24 ianuarie a.c., echipajul de ordine publică a jandarmilor aflat într-o acţiune în zona Ulmeni – Fărcaşa, în decurs de câteva ore a surprins mai multe persoane, cu vârste între 26 şi 43 ani, care au fost surprinşi în timp ce ridicau resturi de exploatare, din fondul forestier fără a avea acordul organelor silvice în zona cantonului 1 Ţicău.

Pe timpul acţiunii au fost constatate un număr de 7 fapte contravenţionale, aplicându-se sancţiunile prevăzute de Legea nr. 171 din 16 iulie 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare totală de 5.500 lei.

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.