Peste 1.000 cetățeni străini au pătruns în Maramureș. Niciunul nu a solicitat azil

➡În data de 27 martie 2023, în intervalul orar 00.00-23.59, au intrat în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, 1.046 persoane, cu 204 autoturisme. Din cele 1.046 persoane, 655 sunt cetățeni ucraineni. Autoritățile ucrainene au anunțat sistarea traficului prin PTF Feroviar Valea Vișeului, în perioada 27 martie-10 mai a.c., pentru efectuarea unor lucrări de mentenanță pe calea ferată. În data de 27 martie 2023, în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației nu s-au înregistrat cereri de azil.
➡Pompierii maramureșeni au transportat cu autospeciala din dotare o persoană , însoțită de un voluntar, la gara CFR Sighetu Marmației, de unde a plecat cu trenul la Cluj-Napoca.
‼În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.
➡Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării.
➡Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 9.000 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
➡Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 21%. Nu sunt cazate, în prezent, persoane de cetățenie ucraineană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.