Peste 1.000 de cetățeni ucraineni au intrat în Maramureș în ultimele 24 de ore. Vezi detalii

În data de 11.08.2022, în intervalul orar 00.00-23.59, au intrat în România, prin PTF Sighetu Marmației, 1.536 persoane, cu 275 autoturisme.
Din cele 1.536 persoane, 1.020 sunt cetățeni ucraineni. În data de 11.08.2022 în același interval orar, în PTF Sighetu Marmației nu au fost solicitări de azil.

‼️În data de 10 august a.c., polițiștii de frontieră au depistat opt persoane care au trecut ilegal frontiera ”verde” din Ucraina în România, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău și a Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de Sub Munte. Acestea au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.
➡️Pompierii maramureșeni au transportat cu autospecialele din dotare 27 persoane, însoțite de jandarmi, de la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare. Alte două persoane, însoțite de un voluntar, au fost transportate la Gara CFR, de unde au plecat cu trenul la Cluj-Napoca.
În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.
➡️Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării.
➡️Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 8.800 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
➡️Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 24%. Nu sunt cazate, în prezent, persoane de cetățenie ucraineană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.