Peste 12.700 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, cantitatea de 12.768 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 150.000 lei.

În cursul nopții de 9/10 octombrie, în jurul orei 01.00, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au oprit pentru control, în municipiul Satu Mare, un autoturism marca Ford Galaxy, înmatriculat în România. La volanul acestuia era o femeie M.B., în vârstă de 41 de ani, domiciliată pe raza județului Satu Mare. La controlul autoturismului, lucrătorii noștri au observat în acesta țigări de proveniență ucraineană.

Autoturismul în cauză a fost condus la sediul poliției de frontieră pentru cercetări. Astfel, a fost descoperită cantitatea de 288 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 3.370 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar femeia este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul în cauză fost indisponibilizat, în vederea confiscării.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, respectiv Valea Vișeului și Sarasău de pe raza județului Maramureș, în urma desfăşurării unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări au descoperit în zona de frontieră, mai multe colete ce conțineau țigări de contrabandă.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.480 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 146.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.