Peste 13.800 pachete cu țigări confiscate atât în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, cât și la frontiera verde

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au descoperit ascunse în pereţii unui microbuz, condus de un cetățean român, peste 1.800 pachete de țigări de contrabandă.

De asemenea, la frontiera verde au fost descoperite alte 12.000 de pachete cu țigări care au fost ridicate în vederea confiscării.

În data de 16 octombrie, în jurul orei 19.40, pe sensul de intrare în ţară la P.T.F. Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat cetăţeanul român R.P. în vârstă de 27 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter.

Existând suspiciuni că acesta ar transporta țigări, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în pereţii microbuzului, cantitatea de 1.808 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 2.712  lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Totodată, autoturismul, în valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, în ultimele 24 de ore, la frontiera verde și într-un imobil nelocuit din apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări.

Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre cele două evenimente, iar coletele au fost transportate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. Astfel, în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 12.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 140.400 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, în continuare efectuându-se verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.