Peste 14.000 pachete de ţigări confiscate la frontiera de nord în numai 24 de ore

Tigari de contrabandaPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, peste 14.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 135.200 lei.

În urma acţiunilor cinci persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Azi noapte, în jurul orei 00.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, jud. Suceava, a oprit în trafic, pe raza localităţii Straja, un autoturism marca Volkswagen, condus de cetăţeanul român, Nelu O., de 22 ani, în care se mai aflau ca pasageri Constantin P., de 18 ani şi Ioana O., de 20 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Suceava.

Pe timpul controlului, în interiorul autoturismului au fost descoperite în portbagaj şi pe bancheta din spate, ascunse sub doi saci cu lemne, mai multe pachete cu ţigări, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au demarat cercetările.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 1.337 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 13.300 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat la sediul sectorului.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar la finalizarea cazului urmează a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Ieri, 17 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, sub coordonarea procurorului de caz, lucrătorii noştri s-au deplasat la un imobil de pe raza localităţii Ulma, jud. Suceava, unde conform informaţiilor, se aflau depozitate ţigări provenite din contrabandă. Proprietarul,  Mihai G., în vârsta de 32 ani, a confirmat faptul că în locuinţa sa se află 14 baxuri cu ţigări, pe care a fost de acord să le predea poliţiştilor de frontieră.

In același timp, lucrătorii noştri au observat un bărbat care s-a furişat în curtea imobilului pe care l-au identificat ca fiind Ionel R., în vârsta de 20 ani.

Acesta a declarat că ştia că în locuința se află ţigări şi intenţiona să sustragă câteva baxuri pentru a le valorifica ulterior pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Persoanele în cauză, precum şi ţigările, au fost conduse la sediul sectorului unde la inventarierea baxurilor a rezultat cantitatea de 6.970 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

În continuarea verificărilor a rezultat faptul că ambele persoane sunt implicate în activitatea infracţională, iar în cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

 

În data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Teceul Mic, mai multe persoane care transportau colete de la malul râului Tisa spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a persoanelor şi deoarece acestea nu s-au supus somaţiilor, lucrătorii noştri au folosit conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 3 focuri de avertisment, în plan vertical.

Cei în cauză au abandonat coletele şi profitând de terenul accidentat şi împădurit, dar şi de întuneric, au fugit spre teritoriul statului vecin. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În cadrul acţiunii, în zonă au fost descoperite 12 colete ce conţineau cantitatea de 5.880 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 52.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.