Peste 150 mc lemn confiscat de poliţişti

În perioada 22 martie – 03 aprilie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş  şi ai Gărzii Forestiere Cluj Napoca au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au efectuat controale atât în fondul forestier cât şi la depozite de materiale lemnoase ce aparţin unor societăţi comerciale din Boiereni şi Baia Mare. Controalele poliţiştilor au vizat modul în care operatorii economici respectă normele referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au aplicat şapte sancţiuni contravenţionale, toate pentru abateri de la prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Valoarea amenzilor aplicate este de   22 000 de lei. Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea faptică şi valorică a 159,68 mc materiale lemnoase.

De asemenea, poliţiştii au întocmit dosar penal şi îl cercetează pe un bărbat de 35 de ani din Boiereni, bănuit de comiterea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.