Audi plin cu de ţigări la Bistra! Peste 16.000 pachete confiscate la frontieră

tigari poza1În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmației au depistat și confiscat peste 16.000 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din România.

În data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 8.00, în P.T.F. Siret, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Pyntylei K., în vârstă de 48 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, conducând un autoturism marca Ford.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în rezervorul autoturismului, cantitatea de 174 pachete de țigări, marca Kent, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de peste 200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, polițiștii de frontieră au efectuat demersuri pentru instituirea măsurii de interzicere a intrării în România a cetăţeanului ucrainean, pentru o perioadă de 5 ani.

Tot în data de 19 aprilie a.c., un echipaj al poliției de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Bistra, jud. Maramureș, a urmărit în trafic un autoturism marca Audi A6, al cărui şofer nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de aceştia.

La scurt timp,  polițiștii de frontieră au descoperit, pe o stradă laterală, mașina abandonată, în interiorul căreia se aflau mai multe colete cu țigări fapt pentru care a fost condusă la sediul inspectoratului în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, au fost descoperite 7.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 67.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe timpul cercetărilor s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare provizoriu aplicat pe autoturism este expirat din data de 6.04.2016.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului au descoperit în zona de competenţă, în apropierea frontierei de stat, 16 colete abandonate, care conțineau țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 8.930 pachete de țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 79.800 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.