Peste 17.000 pachete ţigări confiscate de către poliţiştii de frontieră

tigari noiPoliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, pe timpul unor acţiuni specifice, cantitatea de 17.540 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 152.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.

 În data de 17 februarie a.c., la nivelul Sectorului PF Valea Vişeului s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Astfel, pe timpul acţiunii, au fost observate două persoane, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Bistra, care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

La observarea patrulei poliţiei de frontieră, cele două persoane au abandonat coletele şi au fugit, disperându-se în direcţii diferite.

La cercetări s-a stabilit că persoanele implicate în activitatea infracţională sunt doi bărbaţi, cetăţeni români, domiciliaţi pe raza comunei Bistra, jud. Maramureş, iar coletele abandonate conţin ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 1.480 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 6.700 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei doi cetăţeni români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

În data de 19 februarie a.c., lucrători din cadrul PTF Siret, jud. Suceava, au observat o persoană de sex feminin, care după ce a intrat în ţară, nu s-a prezentat la control, ci s-a deplasat pe sensul de ieşire din România.

Poliţiştii de frontieră au somat femeia să se oprească, însă aceasta a încercat să fugă spre ieşirea din punct înspre România. Persoana în cauză a fost reţinută şi identificată ca fiind C. Elena de 28 de ani, domiciliată pe raza jud. Suceava.

Femeia a declarat poliţiştilor de frontieră că intenţiona să-şi ia o cafea de la tonomatul de cafea de pe sensul de ieşire din ţară, după care s-ar fi întors în Ucraina.

În urma controlului, au fost descoperite ascunse pe corp sub îmbrăcăminte, dar şi în poşeta acesteia, 210 pachete ţigări, marca Kent, de provenienţă ucraineană, în valoare de 2.100 lei.

Drept urmare, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

De asemenea, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, lucrători din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş şi Sarasău au descoperit cantitatea de 15.850 pachete ţigări, de provenienţă  ucraineană.

Ţigările, în valoare de 143.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate, precum şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.