Peste 2.000 de borșeni și-au dat întâlnire în Pasul Prislop, la a doua ediție a ”Întâlnirii borșenilor de pretutindeni”! Mesajul autorităților locale, scurt și la obiect: ”Bine ați venit acasă!”GALERIE FOTO/VIDEO

borsai127Peste 2.000 de borșeni și-au dat întâlnire în Pasul Prislop, la a doua ediție a ”Întâlnirii borșenilor de pretutindeni”! Mesajul autorităților locale, scurt și la obiect: ”Bine ați venit acasă!”

 Mii de oameni au ajuns în seara zilei de sâmbătă, 15 august, în Pasul Prislop, acolo unde se întâlnesc, anual, borșenii de pretutindeni. Borșenii împrăștiați în diverse colțuri ale lumii și în diferite țări, vin acasă anual, în luna august, pentru a-i revedea pe cei dragi, pentru a-și reîntâlni neamuri, prieteni și cunoscuți. Vin acasă pentru a se simți bine, pentru a se căsători, pentru a fi împreună unii cu alții, măcar pentru o perioadă.

”Întâlnirea Borșenilor de Pretutindeni”, ajunsă acum la cea de-a doua ediție a fost, așa cum era de altfel de așteptat, o adevărată reușită. Cu un mesaj simplu, clar și extrem de la obiect, borșenii au fost întâmpinați de autoritățile locale din Borșa cu un următoarele cuvinte: ”Bine ați venit acasă! Acasă este Borșa!”. Trebuie să fii locuitor al Borșei sau să înțelegi oamenii locului, pentru a știi cât de important este, pentru borșeni, orașul lor natal. Oraș în care se întorc mereu, din orice colț al lumii s-ar afla, pentru că marile bucurii le poți împărtăși doar acasă, doar alături de cei dragi, doar în Borșa, dacă în venele tale curge sânge de borșean.

Conform informațiilor oferite de primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș, prima ediție a acestei întâlniri a gândit-o anul trecut, primul an în care a preluat frâiele acestui oraș din calitatea de edil. Și tot atunci  apărut, în premieră, panoul prin care borșenii erau întâmpinați acasă, cu mesajul amintit mai sus.

”Mă bucur ori de câte ori îi revăd pe oamenii cu care am copilărit, borșeni care, astăzi, lucrează în diverse țări ale lumii. Și sunt încântat ori de câte ori se întorc acasă, fiindcă sper că va veni și acea zi în care se vor întoarce definitiv în Borșa. Fiindcă casa lor este aici, casa lor este Borșa!”, a explicat, cu ochii plini de mândrie și cult al zonei, primarul Sorin Ion Timiș.

 

 

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.