Peste 29.000 de pachete ţigări confiscate la frontiera de nord

 tigariÎn ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat peste 29.000 pachete ţigări, în valoare de 295.000 lei, descoperite la frontiera verde, bunuri ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Doi cetăţeni, un român şi un ucrainean, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Ieri, 31 octombrie  2015, în baza datelor şi informaţiilor deţinute la nivelul Sectorului PF Brodina, jud. Suceava, a fost organizată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră au descoperit pe proprietatea unui sucevean de pe raza comunei Ulma, 24 de colete învelite în folie de culoare neagră, care conţineau ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Din primele cercetări, s-a constatat că proprietarul terenului, Petru B. de 37 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, este implicat în activitatea infracţională.

Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Baxurile descoperite au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii, s-a constatat că acestea conţin 21.800 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de 218.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului PF Suceava au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de frontieră.

Astfel, lucrătorii noştri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, jud. Suceava, o persoană care transporta colete voluminoase de la frontieră spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanei în cauză, însă aceasta a abandonat coletele şi a încercat să fugă.

În urma acţiunii s-a reuşit reţinerea persoanei, aceasta fiind identificată O. Ivan de 25 de ani, cetăţean ucrainean.

La faţa locului au fost descoperite 2 colete care conţineau 1.700 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 17.000 lei.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, fiind totodată anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră ale statului vecin.

De asemenea, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit, abandonate în vegetaţie, 4 colete care conţineau ţigări, de aceeaşi provenienţă.

Baxurile au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.590 pachete cu ţigări, în valoare de 60.000 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.