Peste 3.000 pachete cu țigări confiscate la frontieră            

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret și Halmeu au descoperit, ascunse în pereții unui microbuz și în bagajele personale ale unui cetățean maghiar, 217 pachete cu țigări.

De asemenea la frontiera verde au fost descoperite alte 2.990 de pachete cu țigări care au fost ridicate în vederea confiscării.

În data de 17 octombrie, în jurul orei 16.00, pe sensul de intrare în ţară la P.T.F. Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat cetățeanul ucrainean R.F. în vârstă de 45 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes.

Existând suspiciuni că acesta ar transporta țigări, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în peretele lateral al microbuzului, cantitatea de 120 pachete de țigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 180  lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, în bagajele unui cetățean maghiar, care s-a prezentat pentru a intra în țară, cantitatea de 97 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 437 lei.

Țigările au fost confiscate iar bărbatul a fost sancționat contravențional de către organele vamale cu amendă în valoare de 1.500 lei.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, în ultimele 24 de ore, la frontiera verde, mai multe colete cu țigări.

Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, iar coletele au fost transportate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. Astfel, în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.990 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 35.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, în continuare efectuându-se verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.