Peste 3.500 pachete ţigări confiscate de către poliţiştii de frontieră

tigari noiPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, peste 3.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 30.000 lei.

Un cetăţean român este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar un autoturism, în valoare de 7.000 lei, folosit în activitatea infracțională, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Ieri, 14 mai a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 11.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic pentru control, pe raza localităţii Petrova, jud. Maramureş, un autoturism marca Volkswagen, condus de către cetăţeanul român Ioan I., de 29 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

Cu ocazia controlului, lucrătorii noștri au descoperit, ascunse sub bancheta din spate a autoturismului şi schimbătorul de viteză, în locuri special amenajate, mai multe pachete cu ţigări, motiv pentru care s-a luat măsura conducerii şoferului împreună cu maşina la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor s-a constatat că este vorba de 1.337 pachete ţigări, cu inscripţia duty-free, marca Compliment Super Slims, în valoare de peste 12.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul serviciului, iar cetățeanul român este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare de bunuri sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Tot, ieri, la PTF Vicşani feroviar, jud. Suceava, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra trenului internaţional românesc de călători, aflat pe sensul de intrare în România, care circula pe ruta Kiev-Bucureşti.

Astfel, a fost descoperită, în vagonul de cuşete, sub banchetele paturilor, cantitatea de 300 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că ţigările aparţin Antoniei A., de 47 de ani, de cetăţenie ucraineană, care se afla în tren în calitate de însoţitoare a vagonului de cuşete.

Ţigările în valoare de 440 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar A. Antonia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului, jud. Maramureş, au descoperit mai multe colete cu ţigări abandonate într-o anexă nelocuită, în apropierea frontierei de stat.

S-au dispus măsuri de cercetare a zonei în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracţională, fiind anunţate, totodată, despre caz şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele cu ţigări au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 1.920 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 17.400 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfăşoară activităţi specifice în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi depistarea persoanelor implicate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.