Peste 30.000 de pachete ţigări confiscate la frontiera de nord

TIGARIPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat 30.450 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 286.000 lei, descoperite la frontiera verde, bunuri ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă 6 focuri de avertisment în plan vertical.

Ieri, 18 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul P.F. Sarasău a oprit pentru control pe DN 19, pe raza localităţii Sarasău, un autoturism marca Renault Kangoo, condus de cetăţeanul ucrainean Vasyl M., de 35 ani.

Cu ocazia controlului efectuat, în maşină au fost descoperite 14 colete care conţineau ţigări, fapt pentru care autoturismul şi conducătorul auto au fost conduşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 10.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 88.400 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

În data de 17.10.2015, o patrulă a poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Sighetu Marmaţiei a observat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la frontiera de stat către interiorul ţării.

Imediat, lucrătorii noştri au procedat la somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, poliţiştii de frontieră au tras 6 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În acel moment, bărbaţii au abandonat coletele şi s-au îndreptat spre teritoriul ucrainean.

Poliţiştii de frontieră au anunţat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare şi supraveghere a zonei.

La faţa locului au fost descoperite 12 colete care conţineau 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 53.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot ieri, 18 octombrie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul sectorului P.F. Brodina au descoperit, în apropierea frontierei de stat, 29 de colete care conţineau ţigări.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.450 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 144.500 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.