Peste 38.000 de pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări desfășurate la frontiera de nord, peste 38.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 9 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră  Izvoarele Sucevei –I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.30, lucrătorii noștri au oprit pentru control pe raza localității Moldova Sulița, județul Suceava, un autoturism marca Dacia Logan, condus de către Vasile L., în vârstă  de 25 de ani, care era însoțit de Cristian C., de 33 de ani, ambii cetățeni români.

La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au observat mai multe colete voluminoase care conțineau țigări, fapt pentru care persoanele în cauză au fost duse la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

În urma controlului efectuat asupra maşinii, lucrătorii noștri au descoperit cantitatea de 7.700 pachete țigări de proveniență ucraineană, de diferite mărci.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 84.700 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul în valoare de aproximativ 10.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea  continuării cercetărilor, iar  cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.

Lucrarea penală urmează să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea soluționării legale.

Tot ieri, 9 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră  Poienile de sub Munte, polițiștii de frontieră au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 17.00, în zona Pauliuc, de pe raza localităţii Poienile de sub Munte, lucrătorii noştri au descoperit în podul unei construcţii izolate şi părăsite două colete cu ţigări şi un telefon mobil, iar în imediata apropiere un bărbat care nu-şi justifica prezenţa în zonă.

Bărbatul a încercat să evite echipajul poliţiei de frontieră, dar lucrătorii noştri l-au oprit şi identificat ca fiind cetăţeanul român Vasile C. de 29 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş, asupra lui fiind găsită o staţie de emisie-recepţie.

Pe timpul cercetărilor la faţa locului, la 200 metri de construcţia izolată, au mai fost descoperite încă 3 colete în care se aflau ţigări de aceeaşi provenienţă şi a fost depistată o altă persoană, identificată ca fiind I. K.,în vârstă de 17 ani, domiciliat tot pe raza jud. Maramureş.

Drept urmare, persoanele în cauză împreună cu cele cinci colete cu ţigări au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 2.490 pachete ţigări, marca Marble, în valoare de 22.600 lei, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

În data de 9 mai a.c., în jurul orei 06.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat pe raza localităţii Budeşti, jud. Maramureş, un autoturism marca Dacia Logan care se deplasa în viteză, spre localitatea Cavnic.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea autoturismului, dar soferul nu s-a conformat, fapt care s-a trecut la urmărirea lui. La scurt timp, acesta a oprit maşina și a abandonat-o, ignorând somaţiile legale prin voce, precum şi patru focuri de avertisment, trase în plan vertical de către poliţiştii de frontieră, conform procedurilor legale.

Poliţiştii de frontieră au dispus măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, iar maşina, in care se aflau mai multe colete cu ţigări, a fost dusă la sediul inspectoratului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 15.640 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de 140.700 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În ultimele 24 de ore, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Brodina şi Valea Vişeului au descoperit mai multe colete care conțineau țigări.

Acestea au fost transportate la sediile sectoarelor unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 12.179 pachete cu țigări în valoare de peste 63.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.