Peste 50 de jandarmi asigură măsurile de ordine publică în perioada 31 mai – 01 iunie

jandarmi1În perioada 31 mai – 01 iunie, aproximativ 50 de jandarmi vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în judeţul nostru, pentru desfăşurarea într-un climat normal a manifestărilor cultural artistice.  

 Jandarmii vor desfăşura acţiuni punctuale sau de patrulare, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban cât şi în cel rural, cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, urmărind identificarea şi descurajarea persoanelor care tulbură liniştea publică.

      La nivelul municipiului Baia Mare, Jandarmeria va asigura măsurile de ordine publică în Piaţa Libertăţii unde pe parcursul a două zile, în perioada 31 mai – 01 iunie, vor fi organizate spectacole la scenă precum şi alte manifestări dedicate copiilor cu ocazia „Zilei copilului”.

     De asemenea, duminică 01 iunie a.c., jandarmii din localitatea Fărcaşa vor veghea la respectarea ordinii publice pe timpul manifestărilor dedicate „Zilei copilului”.

      Totodată, Jandarmeria Maramureş va asigura măsurile de ordine publică pe timpul „Festivalului Cireşelor”, ediţia a IX – a organizate de către asociaţia Cireşarii din Coruia, comuna Săcălăşeni, în data de 01 iunie a.c.

     Jandarmii sfătuiesc cetăţenii să nu poarte la vedere bunuri de valoare (bijuterii, sume de bani etc.), care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase, să nu îşi lase eventualele bagaje nesupravegheate, iar în cazul în care sunt însoţiţi de copii, să le acorde o atenţie deosebită, deoarece se pot rătăci cu uşurinţă.

 În acelaşi timp, jandarmii montani din cadrul posturilor montane Cavnic, Mogoşa – Şuior, Izvoare şi Borşa vor executa misiuni de ordine publică în zona posturilor montane, atât pentru menţinerea liniştii, cât şi pentru prevenirea infracţiunilor şi îndrumarea turiştilor aflaţi pe traseele montane. 

 În cazul în care situaţia o va impune, jandarmii montani vor acţiona şi în vederea salvării şi evacuării eventualilor turişti aflaţi în dificultate.

  Totodată, având în vedere atenţionarea meteorologică „Cod Galben” emisă de către Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord pentru judeţul Maramureş, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, îndeosebi în zona de munte începând cu după – amiaza zilei de 30 mai până în noaptea de 31 mai spre 1 iunie,  Jandarmeria Maramureş recomandă iubitorilor de munte să nu campeze în imediata apropiere a cursurilor de apă sau a vâlcelelor secate, să nu traverseze torenţi sau pârâie pe altundeva decât pe podeţe şi să nu desfăşoare activităţi în teren deschis sau la înălţime pe ploaie însoţită de descărcări electrice.  

     De asemenea, pentru evitarea producerii oricărui incident nedorit, recomandăm participanţilor la aceste manifestări să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

    Pentru sesizări, cetăţenii pot solicita non-stop sprijinul Jandarmeriei, apelând numărul de telefon 112. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.