Peste 500 de cetățeni ucraineni au pătruns în Maramureș. Află mai mult

➡În data de 5 februarie 2023, în intervalul orar 00.00-23.59, au intrat în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, 870 persoane, cu 169 autoturisme. Din cele 870 persoane, 584 sunt cetățeni ucraineni. În același interval orar, prin Punctul de Trecere a Frontierei Feroviar Valea Vișeului au intrat în țara noastră 22 persoane, din care 21 sunt cetățeni ucraineni. În data de 5 februarie 2023, în cele două puncte de trecere a frontierei de la granița Maramureșului cu Ucraina nu s-au înregistrat cereri de azil.
➡Pompierii maramureșeni au transportat cu autospeciala din dotare patru persoane, însoțite de un jandarm, de la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare. Alte șase au fost transportate, însoțite de un voluntar, la gara CFR Sighetu Marmației, de unde au plecat cu trenul la Cluj-Napoca.
‼În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.
➡Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării.
➡Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 9.000 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
➡Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 53%. Nu sunt cazate, în prezent, persoane de cetățenie ucraineană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.