Peste 6.000 pachete de ţigări confiscate la frontiera de nord

DSC06396Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera verde şi în P.T.F. Halmeu, cantitatea de 6.240 pachete ţigări, în valoare de 45.755  lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Azi-noapte, în jurul orei 1.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul maghiar Iozsef B., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în Ucraina. Bărbatul conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi asupra autoturismului, în urma căruia, într-un loc special amenajat în caroseria autoturismului, au fost descoperite 2.390 pachete de ţigări de diferite mărci, în valoare de 10.755 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată de către lucrătorii vamali în vederea confiscării, şoferul a fost amendat cu 7.500 lei, iar autoturismul a fost confiscat.

De asemenea, în data de 24 martie a.c., pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P. F. Valea Vişeului, jud. Maramureş, au descoperit abandonate în vegetaţie, în apropierea frontierei de stat, 3.850 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 35.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

 

Vitalie M. a fost predat de poliţiştii de frontieră unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.