Peste 7.000 de pachete cu țigări, descoperite la frontiera de nord.foto

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice, cantitatea de 7.170 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 81.850 lei, marfă care urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 15.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Olga G., în vârstă de 22 de ani, în calitate de pasager într-un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale femeii, cantitatea de 200 pachete de  ţigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 250 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit, în apropierea frontierei de stat, pe timpul unor acțiuni specifice, mai multe colete cu țigări, ascunse în vegetație.

Țigările au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.970 pachete, în valoare de 81.600 lei.

De asemenea, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.