Peste 7.500 de spectatori așteptați la meciul dintre FCM Baia Mare și Steaua București!

fcm3Joi, 29 octombrie a.c., începând cu orele 20.30, efectivele de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa publică, la Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, unde se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele A.C.S. F.C.M. Baia Mare şi F.C. Steaua Bucureşti, din cadrul optimilor de finală ale Cupei României. Se preconizează participarea unui număr de 7.500 spectatori.

Jandarmii din cadrul I.J.J. Maramureş, cu sprijinul efectivelor Grupării Mobile de jandarmi Cluj Napoca, în cooperare cu efective din cadrul Poliţiei Maramureş, Poliţia Locală Baia Mare şi I.S.U. Maramureş vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii la competiţia sportivă. În situaţia în care se constată că, în urma producerii unor acte de violenţă este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, sportivilor, oficialilor, personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi, se va acţiona pentru restabilirea ordinii publice în interiorul arenei sportive.  Reamintim că răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în interiorul arenei sportive revine organizatorului.

Spectatorii sunt rugați să respecte prevederile legale

Jandarmeria Maramureş invită spectatorii să respecte prevederile legale pe timpul deplasării către locul de desfăşurare a competiţiei sportive, în apropierea şi în interiorul stadionului. Conform legislaţiei în vigoare, se vor executa controale corporale şi ale bagajelor, atât de jandarmii aflaţi în dispozitivele de prefiltrare, cât şi la porţile de acces în arena sportivă.

Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş face următoarele recomandări:

– spectatorii trebuie să respecte măsurile adoptate de organizator (ora de acces, obiecte interzise, locuri de parcare, punctele de acces, etc.);

– accesul spectatorilor în arena sportivă este permis începând cu orele 18.00;

– este interzisă folosirea de articole pirotehnice la arena sportivă;

– datorită numărului mic de locuri de parcare din apropierea stadionului şi închiderii parcării de lângă Muzeul Satului, recomandăm cetăţenilor din municipiu folosirea mijloacelor de transport în comun pentru afluirea (defluirea) la (de la) stadion.

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forţelor de ordine;

– înainte, pe timpul desfăşurării şi după încheierea competiţiei sportive,  spectatorii trebuie să dea dovadă de fair-play pentru susţinerea echipei favorite şi să nu arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să nu pătrundă în spaţiul de joc sau să deterioreze mobilierul în interiorul locului de desfăşurare a meciului;

– participanţii  la acest eveniment trebuie să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.