Peste 7 milioane de lei finanțare de la Guvernul României, pentru asfaltarea străzilor din comuna Satulung

Un nou proiect a fost semnat în comuna Satulung, cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a a doua. În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Satulung, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a fost prezent în mijlocul aleșilor locali, la invitația primarului comunei, Vasile Bujorel Mureșan. Șeful administrației județene a semnat, alături de edil, contractul de finanțare de peste 7,2 milioane de lei pentru asfaltarea străzilor din comuna Satulung. Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanțări din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene în sumă totală de 7,258.677 lei, pentru realizarea obiectivului de investiții ”Modernizare străzi de interes local în satele Satulung, Finteușu Mic și Arieșu de Pădure, comuna Satulung, valoarea totală a investiției fiind de 7.638.410 lei.

Bujorel Mureșan, primarul comunei Satulung a precizat faptul că, tot pe PNDL, comuna Satulung a obținut alte 12 milioane de lei finanțare pentru proiectul de asfaltare a drumurilor comunale. ”Avem depus un proiect la Compania Națională de Investiții (CNI), respectiv o sală de sport, care se află în procedura de licitație. Administrația locală din Satulung continuă să muncească în folosul comunității, așa că avem proiecte obținute și prin AFIR, respectiv 700.000 de euro pentru o grădiniță în Satulung, 1 milion de euro pentru reabilitarea unui drum de interes local între Satulung și Finteușu Mic, 500.000 de euro pentru reabilitarea și extinderea căminului cultural din Hideaga. În plan, pentru anul 2018, am prevăzut reabilitarea și extinderea Școlii Finteușu Mic, cu patru săli de clasă, dar și a unităților din Pribilești și Satulung, pe Programul Operațional Regional (POR). Prin ADI avem proiectul de canalizare în comună, dar și de alimentare cu apă”, a arătat Vasile Bujorel Mureșan, primarul comunei Satulung.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că, administratia locală din Satulung este una dintre cele mai harnice din Maramureș. ”De-a lungul timpului au acumulat foarte multă experiență în implementarea proiectelor, iar acest lucru se vede prin toate modernizările care au loc, dar și prin șantierele pe care, an de an, primarul Vasile Bujorel Mureșan le deschide în comunitate. Vorbim despre o administrație locală care știe să chibzuiască cu înțelepciune banul public, iar o astfel de administrație care are grijă de fiecare membru al comunității, încercând să ofere tuturor condiții de viață cât mai bune, merită întreaga apreciere și felicitări. Consiliul Județean va continua să sprijine astfel de autorități locale performante, care pot fi un exemplu pentru mulți alți primari din Maramureș”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.