Peste 70 persoane fizice şi juridice verificate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice

politieÎn urma unor controale efectuate la societăţi comerciale, persoane fizice şi mijloace de transport, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, au confiscat legume fructe, şi ţigări şi au ridicat în numerar suma de 1 804 lei, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 10 000 de lei.

La data de 28 aprilie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Protecţia Animalelor Maramureş, au organizat o acţiune pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul comerţului cu produse alimentare şi nealimentare precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Astfel, poliţiştii au verificat 47 societăţi comerciale, 27 persoane fizice şi trei mijloace de transport. În urma controalelor efectuate, a fost constatată o infracţiune de contrabandă şi au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10 000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat ţigări de contrabandă în valoare de 1 400 de lei, mai multe kg de legume fructe şi au ridicat în numerar suma de 1 804 lei.

Activităţile desfăşurate se înscriu în planul de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergătoare Sărbătorilor Pascale, cu preponderenţă a celor de evaziune fiscală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.