Peste 700.000 de euro donați de angajații grupului E.ON SE oamenilor din Ucraina

Angajații grupului E.ON au donat peste 350.000 de euro în ultimele trei luni pentru oamenii din Ucraina. E.ON a dublat această sumă, și astfel peste 700.000 de euro pot fi acum predați Crucii Roșii Germane (DRK). Imediat după izbucnirea războiului, compania a pus deja la dispoziție, rapid, un milion de euro pentru campaniile de ajutorare și organizațiile implicate în susținerea refugiaților și a celor afectați de război.

„Dorim să exprimăm mulțumirile noastre sincere tuturor angajaților E.ON SE și companiei pentru sprijinul lor generos, în valoare de 716.723 de euro. De ajutor vor beneficia direct oamenii din Ucraina, dar și refugiații din țările vecine și din Germania. Până în prezent, peste șase milioane de oameni au fugit din țară, majoritatea femei și copii, precum și bătrâni. Acesta este cel mai mare dezastru umanitar din Europa de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Acest lucru ne face să apreciem cu atât mai mult angajamentul E.ON”, a declarat Christian Reuter, Secretar General al Crucii Roșii Germane.

Victoria Ossadnik, membru al Consiliului de Administrație al E.ON, cea care coordonează toate eforturile de ajutorare, a spus: „Solidaritatea și mobilizarea pentru oamenii din Ucraina pe care le-am experimentat în toate țările grupului E.ON și pe care le vedem, de asemenea, în această campanie de strângere de fonduri, mă fac să mă simt foarte mândră. Aș dori să mulțumesc tuturor celor care au donat. În compania noastră, trăim foarte aproape greutățile cauzate de război: colegii de la filialele noastre din Polonia, România, Slovacia, Cehia și Ungaria văd efectele umanitare teribile ale acest război de neconceput din imediata apropiere a Ucrainei, în fiecare zi. Prin urmare, nu a fost doar firesc să ajutăm noi înșine la fața locului, ci și să sprijinim Crucea Roșie Germană cu donații.”

Pe teren, E.ON a construit, printre altele, infrastructura energetică pentru adăposturile de refugiați de la granița României cu Ucraina, a asigurat cazare pentru refugiații din Cehia și a procurat și livrat paturi și alte echipamente spitalicești. Fundația Medicală a Universității Essen a primit încă 200.000 euro pentru livrarea de medicamente în Ucraina.

În România,  angajații companiilor E.ON s-au implicat în campania de donații, suma strânsă fiind, de asemenea,  dublată de companie și folosită pentru achiziționarea de produse de igienă personală, scutece și mâncare pentru bebeluși, conserve și alimente neperisabile destinate taberelor de refugiați din Vama Siret. De asemenea, companiile grupului E.ON din România au donat, imediat după începerea războiului, 250.000 de euro către Crucea Roșie Română, banii fiind folosiți pentru asigurarea hranei, cazarea și medicamentele necesare celor care s-au refugiat din calea războiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.