Peste 8.500 pachete țigări de contrabandă, confiscate în ultimele 24 de ore la frontiera de nord – VIDEO

tigari in golfPolițiștii de frontieră din cadru I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 8.500 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 77.000 lei, marfă pe care patru cetățeni români intenționau să o comercializeze pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 20 aprilie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.00, lucrătorii noștri au oprit pentru control, pe raza localității Crăciunești, jud. Maramureș, un autovehicul marca Volkswagen Golf, condus de către cetățeanul român C. Ion, de 41 de ani, domiciliat pe raza jud. Arad.

În mașină se mai aflau în calitate de pasageri, trei doamne R. Angela de 42 de ani, M. Silvia de 27 de ani și M. Lenuța de 30 de ani, toate trei domiciliate te raza jud. Maramureș.

La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au observat mai multe pachete cu țigări ascunse în ușile laterale ale autoturismului, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii celor patru persoane împreună cu mașina la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma unui control amănunțit, lucrătorii noștri au descoperit ascunse în ușile, aripile, haionul, spătarul scaunelor spate și în bară protecție spate ale autovehiculului, dar și în poșetele doamnelor, respectiv sub îmbrăcămintea acestora, cantitatea de 2.089 pachete țigări de proveniență ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 19.000 lei..

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare de bunuri sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, conform Codului Vamal al României.

În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, iar autoturismul în cauză, în valoare de 3.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău, jud. Maramureș, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontieră, au descoperit abandonat, ieri, 20 aprilie a.c., un autoturism marca Volkswagen Passat, în apropierea frontierei de stat.

S-au dispus măsuri specifice de cercetare a zonei în vederea depistării persoanelor implicate, totodată putând fi observate mai multe colete cu țigări în autovehiculul abandonat.

În vederea inventarierii coletelor, mașina a fost dusă la sediul poliției de frontieră unde s-a constatat că este vorba de 13 baxuri cu țigări, de proveniență ucraineană, de diferite mărci, care conțineau 6.460 pachete țigări.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 58.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.