Pionierul proiectelor europene din Baia Mare , Petre Mitru , distins cu titlul de cetățean de onoare al municipiului Baia Mare!

Unul dintre pionierii proiectelor cu finanțare europeană din municipiul Baia Mare, domnul Petre Mitru, a fost distins cu titlul de cetățean de onoare al municipiului Baia Mare de către primarul Cătălin Cherecheș.

“Este datoria generațiilor de astăzi să recunoască valoarea generațiilor de ieri, mai ales atunci când este vorba despre oameni care prin activitatea lor au contribuit la binele comunității și la dezvoltarea orașului. Petre Mitru este unul dintre pionierii proiectelor cu finanţare europeană din municipiul Baia Mare. A fost apreciat alături de echipa sa şi a fost recompensat cu o serie de premii şi distincţii.

Centrul de afaceri Millennium III reprezintă – în plan arhitectural – una dintre cele mai mari realizări din municipiul Baia Mare, din anii 90 şi una dintre cele mai mari realizări ale domnului Petre Mitru. Prin implementarea proiectului Phare Millennium III Business Centre, centrul istoric al municipiului reşedinţă de judet a fost revitalizat aproape în totalitate şi s-a reintegrat în circuitul economic şi turistic local şi regional. Centrul de afaceri a devenit repede un proiect dat exemplu la nivel naţional ca model de renovare şi dezvoltare a centrelor urbane, introducand in Romania conceptul de “regenerare urbană”. Nu întâmplător, proiectul Millennium III Business Centre a fost premiat – de Ministerul Culturii – cu Marele Trofeu al anului 2004, pentru “Idei de Restaurare şi Revitalizare a unei Zone Istorice”.

Din anul 2001 a fost implicat în cadrul Municipiului Baia Mare în departamente ce țin de sfera dezvoltării urbane, proiectelor și strategiilor pentru administrația publică locală. În plus, a fost manager sau a participat ca membru într-o lungă listă de proiecte implementate în folosul băimărenilor. Pentru acestea și multe altele, alături de aleșii locali am considerat să îl onorăm pe domnul Petre Mitru cu cea mai înaltă distincţie oficială pe care o avem în portofoliul de recompense şi anume titlul Cetăţean de onoare al Municipiului Baia Mare.” a  menționat primarul, Cătălin Cherecheș

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.