Pisica ta poate LEŞINA la auzul acestor sunete

pisicaDacă pisica ta leşină brusc sau are o criză inexplicabilă, ai face bine să ai în vedere sunetele din mediul în care aceasta trăieşte.

O problemă despre care veterinarii aveau foarte puţine informaţii până de curând, în ceea ce priveşte un simptom des întâlnit în cazul pisicilor, a fost elucidată de Mark Lowrie şi Laurent Garosi, de la Davies Veterinary Specialists, împreună cu Robert Harvey, de la UCL School of Pharmacy, din Londra.

Pentru a obţine informaţii amănunţite cu privire la crizele care apar în mod special la pisicile care au fost expuse la anumite sunete, specialiştii au creat un chestionar menit să fie completat de către deţinătorii de pisici. Astfel au primit sute de răspunsuri de la stăpâni îngrijoraţi, care au observat această problemă la pisica lor şi s-au confruntat cu veterinari care nu credeau că ar fi fost declanşată de anumite sunete.

Cercetătorii au organizat informaţiile primite şi au publicat o lucrare în care este documentat pentru prima oară acest fenomen curios ce apare în cazul felinelor. Astfel, au scos la iveală că pisicile pot avea, într-adevăr, „crize ale reflexului audiogen” – crize care sunt declanşate de sunete şi apare chiar şi în cazul oamenilor, la pacienţi cu epilepsie audiogena. Au numit acest fenomen sindromul crizelor reflexului audiogen felin (FARS).

Ce au mai descoperit specialiştii este că FARS apare la toate rasele de pisici, fiind mai des întâlnit în cazul pisicilor birmaneze. În plus, sindromul apare mai des la pisicile cu o vârstă înaintată, între 10 şi 19 ani.

Citeste continuarea pe feminis.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.