Planta banilor. De ce trebuie să o ai în casă și cum îți aduce bogăție

Mulți români au în casele lor planta banilor, așa cum mai este cunoscută Crassula ovata. Mai este denumită și „copacul banilor”. Și-a căpătat aceste denumiri deoarece se spune că aduce bunăstare casei în care se află. În unele țări, această plantă este oferită ca dar de nuntă, tocmai pentru că se spune că aduce bogăției familiei care o deține, dar aduce și o energie pozitivă. În plus, această plantă are și o longevitate remarcabilă și nu este foarte greu de întreținut.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Cum îți aduce bunăstare planta banilor

Crassula ovata ar face minuni pentru cei care o dețin. Nu este deloc pretențioasă, se întreține foarte ușor, însă trebuie să știm unde să o poziționăm în casă. Aceasta nu va sta în dormitor, ci undeva în birou sau dacă se poate chiar lângă locul unde țineți banii, potrivit regulilor aplicate în Feng Shui. Este important ca planta banilor să aibă expunere indirectă la lumină și să fie orientată către nord, dacă o poziționezi lângă o fereastră.

Pentru a o „pune la treabă”, trebuie mai întâi să alegem culoarea ghiveciului, care trebuie să fie roșu, maro, negru, argintiu sau auriu pentru a atrage sporul în casa ta. După aceea, trebuie să pui șase monede în ghiveci și să te gândești la o persoană bogată, sănătoasă și fericită pe care o admiri. Ai șanse ca planta să-ți aducă din norocul celui la care te-ai gândit.

Cum trebuie să ai grijă de planta banilor

Trebuie spus că plantele tinere nu trebuie lăsate direct în soare, ci au nevoie cumva de lumină indirectă. La maturitate, când are rădăcini puternice, planta tolerează mult mai bine razele directe ale soarelui. Crassula se adaptează foarte bine și în aer liber, însă nu tolereaza deloc bine frigul, așa că trebuie adusă în balcon, când temperaturile scad sub 10 grade Celsius.

Crassula se udă moderat și rar având grijă să scurgeți surplusul de apă. Pământul se lasă să se usuce între două udări. De la jumatatea lui noiembrie până la jumătatea lui martie plantele se udă mult mai rar, menţinându-se substratul aproape uscat.

Fertilizarea la Crassula ovata se face din aprilie până în august când se administrează îngrășământ specific pentru plante suculente, o dată la două săptămâni. Crassula se transplantează la doi ani, într-un ghiveci puțin mai mare. Solul trebuie să fie unul ușor, bine drenat, special pentru cactuși și plante suculente. Crassula putrezește în cazul unui exces de apă în sol, iar dăunătorii Crassulei sunt păduchii lânoși și țestoși. Această plantă se înmulțește prin butași de frunze și prin semințe, un proces mai greu de realizat.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.