Există o plantă mai puțin cunoscută care vine cu numeroase beneficii pentru organismul uman. Amaranth-ul supranumit “floarea nemuritoare și a frumuseții veșnice” este o plantă medicinală, care era folosită inclusiv de azteci și incași.
Profită acum : Ofertă de nerefuzat
Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!
Oferta de nerefuzat la President Hotel & Resort**** din Băile Felix
Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló
START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii
Profită acum: Vara în luna martie
AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD
Cereală fără gluten datează încă de acum 8000 de ani. Totuși, amarath-ul a fost redescoperit ca planta benefica pentru sanatate. Pana in prezent, s-au descoperit peste 60 de specii variate, raspandite in zone tropicale precum India, Malaezia, Indonezia, China.
Daca in trecut acesta era consumat de catre razboinici si atleti, deoarece le conferea energie si le imbunatatea performantele, astazi el are o gama mult mai larga de recomandari si consumatori. Amaranth-ul are un profil nutritional iesit din comun, si anume, ne ofera fibre dietetice, calciu, fier, vitamine, minerale, lisina, cisteina, precum si aminoacizi si proteine bune. Are un continut foarte redus de sodiu, iar grasimile saturate lipsesc cu desavarsire.
Amaranth-ul este una din putinele cereale ce contine si fitosteroli, ce reduc riscul dezvoltarii celulelor canceroase in organism si previn aparitia a numeroase boli grave.
Deoarece amaranth-ul se coaguleaza foarte repede la rece, se recomanda a fi consumat cat este cald. Se poate prepara, gati ca oricare alte cereale, dar devine mai lipicios atunci cand este fiert foarte tare, in schimb este deosebit de hranitor. Daca se gateste in oala cu presiune, fierberea amaranth-ului dureaza doar 10 minute. Amaranth-ul se poate combina excelent impreuna cu hrisca, orezul brun, meiul dar si cu porumbul, ceapa si fasolea.
Semintele pot fi adugate cu success la mancarurile inabusite ca un ingredient bogat si agent de ingrosare. Se utilizeaza la prepararea pastelor si a diferitelor copturi, precum si al prepararea painii in amestecuri cu alte fainuri (o parte de amaranth la 3-4 parti de faina de grau). Daca se prepara clatite, paste sau turte, se poate folosi amaranth in proportie de 100%. Această cereală are o textura lipicioasa diferită de majoritatea cerealelor care au o textură pufoasă. Aroma amaranthului este usor dulceagă, cu nuanțe de alune.
Sursa: rtv.net