Planul PNL deconspirat de Elena Udrea. Oprea, santajat cu dosare DNA pentru preluarea guvernarii?

secretPNL doreste sa preia guvernarea, cu cat mai repede cu atat mai bine. Acest lucru nu este un secret pentru nimeni, iar PNL isi lanseaza chiar sambata programul de guvernare. Nici presedintele Klaus Iohannis nu a facut un secret din faptul ca isi doreste un Guvern PNL. Insa cum va reusi PNL sa obtina majoritatea necesara inlaturarii Guvernului Ponta, inainte de alegeri?

La aceasta intrebare jurnalistul Ion Cristoiu sustine ca a gasit raspunsul chiar Elena Udrea in denuntul formulat la DNA. Tocmai de aceea, spune Cristoiu, Elena Udrea s-a ales cu multiple dosare penale si cereri de arestare.

„Pentru Denunţul depus la DNA în 30 ianuarie 2015, Elena Udrea s-a pricopsit cu patru dosare penale şi patru cereri de arestare preventivă.

Denunţul e din punct de vedere juridic egal cu zero.

De ce a stîrnit atîta furie?

Pentru că el atrăgea atenția nu atît asupra Conspirației care a dus la victoria incredibilă a lui Klaus Iohannis (cîtă vreme Klaus Iohannis e președinte, pot fi făcute tone de dezvăluiri despre Conspirație, nici dracu nu-l va clinti pe Prea Alesul din jilț!), cît asupra Planului în desfășurare de răsturnare a Guvernului PSD cu ajutorul dosarelor de la DNA”, precizeaza Ion Cristoiu.

Potrivit acestuia planul PNL a presupus indepartarea ultimului aliat al lui Victor Ponta din SRI – George Maior, iar etapele urmatoare ale planului ar presupune santajarea unor parlamentari, in special a liderului UNPR Gabriel Oprea, cu dosare DNA pentru a obtine majoritatea parlamentra dorita.

„Elena Udrea se întreabă de ce a fost constrîns George Maior să demisioneze?

Și tot ea răspunde:

‘Pentru că era singurul care îl mai susținea pe Victor Ponta. Chiar și eu spun că Victor Ponta trebuie să plece de la Guvern, dar prin proceduri democratice, nu prin intervenția ocultă asupra parlamentarilor și a liderilor de partide pentru schimbarea majorității, ori prin folosirea DNA-ului. Astăzi se lucrează la formarea unei noi majorități prin presiunea asupra celor care pot fi acuzați în diferite cauze penale. La fel, cei care au deja acuzații formulate, dar sunt necesari planului (…) sunt protejați și de justiție și de atacurile presei. Pe câți din greii PNL îi vedeți în aceste zile la DNA? Dar, ce nu știu ei este că vor fi chemați după ce nu vor mai fi utili.

Exercitarea puterii de către forțe oculte, prin mijloace netransparente, folosind mijloace de orice fel, este un mare deficit pentru democrație. Politicienii, oricât ar fi de răi, se supun controlului poporului prin alegeri.’

Într-adevăr, forțarea demisiei lui George Maior a fost începutul Planului A de debarcare a lui Victor Ponta. După scandalul produs de deconspirarea Planului de către Elena Udrea, s-a renunțat la schimbarea prin folosirea cătușelor și s-a trecut la Planul B. Planul B, de rupere a PSD prin manevra lui Mircea Geoană, a eșuat.

S-a revenit la Planul A.

Așa cum lasă să se înțeleagă Elena Udrea, el constă în:

Șantajarea lui Gabriel Oprea cu dosare penale.

Șubrezirea lui Victor Ponta prin ceea ce eu numesc tîrcolire, iar specialiștii îi zic a pune presiune pe… . Cumnatul e arestat. A urmat chemarea sorei la DNA. Nu din punct de vedere juridic era necesară, ci din punct de vedere mediatic. Vine rîndul lui Sebastian Ghiță. Repet, din punct de vedere juridic sînt acțiuni egale cu zero. Ele sînt regizate însă din punct de vedere politico-mediatic, pentru a crea imaginea unui Victor Ponta implicat prin familie și prieteni în afaceri dubioase. E ceea ce s-a întîmplat în cazul Operațiunii cu fratele lui Traian Băsescu.

Mă înșel?

Va fi simplu de verificat în perioada următoare.

Dacă UNPR rămîne în Coaliție, m-am înșelat.

Dacă însă UNPR se rupe de PSD înseamnă că nu m-am înșelat.

Din acest punct de vedere, graba cu care Gabriel Oprea și-a anunțat sprijinul pentru Eduard Hellvig, fără a se consulta cu Victor Ponta, dă seamă de îndeplinirea primului punct al Planului:

Crearea premiselor pentru ca trecerea de partea lui Klaus Iohannis și în privința Guvernului să nu fie abruptă.

Aprobarea lui Eduard Hellvig de către UNPR e preludiul la uriașul coit politic care va urma”, explica Ion Cristoiu pe blogul personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.