Ploi în Maramureş

 

Vremea a fost caldă pentru această perioadă din an. Cerul a fost mai mult noros şi pe arii extinse, îndeosebi seara şi noaptea, a plouat. În zona montană înaltă a nins. Cantitatea maximă de precipitaţii a fost de 6.0 l/mp la Iezer. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, de până la 90 km/h la staţia meteo Iezer. Temperaturile maxime au fost de 7 grade la Tg. Lăpuş, Ocna Şugatag şi 8 grade la Baia Mare, Sighetu Marmaţiei. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Târgu Lăpuş şi Cavnic, 1 grad. Stratul de zăpadă măsoară până la 19 cm la staţia meteo Iezer. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu un utilaj şi au împrăştiat 3 tone de material antiderapant pe DN18 şi DN17C. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice din judeţ este curat şi umed. Cerul este acoperit. Cad precipitaţii sub formă de ploaie. Vizibilitatea este redusă în trafic datorită ceţii pe DN18, sub 150 de metri, la Vişeu de Sus.

CJSU recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic, să reducă viteza şi să mărească  distanţa dintre vehicule, să folosească corespunzător luminile şi să evite depăşirile în zonele cu vizibilitate redusă.

Vremea va fi astăzi mai caldă decât normalul perioadei. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse îndeosebi ziua va ploua, iar în zona montană vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat, la munte, cantităţile de apă acumulate vor depăşi 10-15 l/mp. Noaptea cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări la munte, iar pe creste va viscoli şi spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 8 grade, iar cele minime, în scădere faţă de noaptea precedentă, vor fi cuprinse între -2 şi 1 grad. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.