Ploi însemnate cantitativ la munte. Cum va fi vremea în restul Maramureșului?

Vremea a fost deosebit de calda. Cerul a fost noros. Pe arii extinse s-au semnalat ploi cu caracter de aversa. In zona montana a nins. Cantitatea de apa cazuta a depasit in zona de munte 10 l/mp, iar maxima a fost de 24 l/mp la statia meteo Iezer. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari temporare in cursul zilei de pana la 50 km/h, la Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei, iar in zona montana inalta de pana la 83 km/h la statia meteo Iezer, spulberand zapada si viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 9 grade la Ocna Sugatag si 12 grade la Baia Mare. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la statia meteo Iezer -5 grade, 1 grad la Cavnic si Targu Lapus. Stratul de zapada masoara pana la 49 cm la statia meteo Iezer, 20 cm la Cavnic, 15 cm in Pasul Gutai, 16 cm la Baiut, 9 cm la Firiza. La munte s-a semnalat ceata.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed, respectiv curat si partial umed. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 6 utilaje si s-au raspandit 16 tone de material antiderapant pe DN18 si DN17C. Cerul este acoperit, vizibilitatea in trafic este buna, vantul prezinta intensificari de pana la 30 km/h in zona de munte. Debitele si nivelurile principalelor cursuri de apa au fost in crestere. S-a atins cota de atentie pe raurile Firiza, Cavnic, Iza si Lapus. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conditii de siguranta.

Vremea va fi calda astazi in judet. Cerul va fi mai mult noros. Temporar va ploua, iar la munte precipitatiile vor fi mixte. Izolat, la munte, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 9 grade, iar cele minime intre 2 si 4 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.