Ploi şi vijelii în Maramureş!

ploiAdministrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o informare de instabilitate atmosferică accentuată, care vizează toată ţara.

În intervalul 14 mai, ora 07.00 – 14 mai, ora 23.00, instabilitatea atmosferică se va accentua în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane, unde vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat, mai ales în Maramureş, Transilvania şi zona de munte, 20…30 l/mp. Pe arii restrânse va cădea grindină.

În restul teritoriului instabilitatea atmosferică se va manifesta local, mai ales în orele serii.

Începând de vineri, instabilitate accentuată se va ameliora, însă tot putem vorbi de probabilitatea apariţiei unor averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului local în vest, in nord-vest şi in centru, în toate zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 grade in nord si in estul Transilvaniei si 27 de grade in sudul extrem.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.