Ploile torenţiale au făcut PRĂPĂD în ţară. Gospodării inundate, oameni evacuaţi, pod de pe un drum naţional distrus de ape VIDEO

Mai multe judeţe din ţară sunt afectate de inundaţii. Zeci de oameni au fost evacuaţi, mai multe gospodării au fost acoperite de ape, iar un pod de pe un drum naţional din Bacău a fost afectat de viitură. Veştile rele nu s-au terminat: cinci judeţe din Moldova aflându-se şi la această oră sub cod portocaliu de inundaţii.

Judeţul Neamţ e unul dintre cele mai grav afectate de inundaţiile din ultimele ore. Cel puţin 28 de oameni au fost evacuaţi în comunele Văleni şi Dragomireşti. Imagini cu apele revărsate au fost surprinse şi în oraşul Piatra Neamţ.

În Satu Mare, câteva zeci de minute de ploaie torenţială au fost de ajuns ca un pasaj rutier din oraş să fie complet inundat. Pe anumite porţiuni, adâncimea apei avea un metru şi jumătate. În acelaşi judeţ, ploile abundente au inundat mai multe drumuri şi curţi din comuna Homoroade.

În Vaslui, apele revărsate au provocat pagube însemnate în mai multe localităţi. Cinci case şi 14 curţi din comuna Rebricea sunt inundate de apele râului Tutova. Mai multe echipaje de pompieri ISU au fost chemate pentru a le sări în ajutor localnicilor.

Şi în judeţul Bacău râurile au ieşit din matcă şi mai multe localităţi au fost afectate de inundaţii. În apropiere de Străminoasa, pe Drumul Naţional Bacău – Vaslui, viitura a luat un pod provizoriu. Traficul rutier se desfăşoară pe rute ocolitoare.

Hidrologii anunţă în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE.

Meteorologii anunţă că în următoarea perioadă vremea va fi în general instabilă. Înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice. Temperatura maximă va fi în jur 27 de grade.

sursa:romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.