Ploile torențiale şi vijeliile au făcut ravagii în 83 de localități din 17 județe.foto

Ploile torențiale şi vijeliile au făcut ravagii în 83 de localități din 17 județe.foto

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferte de nerefuzat 2021

În ultimele 24 de ore*, în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în *83* localități din *17* județe *(BH, BT, BN, CJ, CL, DB, GR, HD, HR, IF, MS, OT, PH, SJ, SV, TR* și *VL)* și *municipiul București*, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din *6* case, *4* anexe gospodărești, *10* beciuri/subsoluri și *1* pasaj rutier.

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

De asemenea, salvatorii au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de construcție desprinse de pe acoperișurile a *44* obiective economice/blocuri de locuințe, cât și pentru degajarea a *293* copaci și *39* stâlpi căzuți pe carosabil, fiind afectate *57* autoturisme.

Important de menționat este că în urma manifestării codurilor de vreme rea, nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești._

*Traficul rutier* a fost temporar *blocat* pe *6* drumuri naționale _(DN 29D/BT, DN 66/HD, DN 1/PH, DN 1C/SJ, DN 15C/SV_ și _DN 67B/VL)_ și pe *4* drumuri județene _(DJ 291/BT, DJ 138/HR, DJ 108F/SJ_ și _DJ 110/SJ)_ din cauza copacilor rupți și a apei adunate de pe carosabil.

*La această oră* mai sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice în județele *Ilfov, Dâmbovița* și în *municipiul București*._

Concomitent cu gestionarea fenomenelor de vreme rea, salvatorii au acționat pentru stingerea a *167 de incendii*, precum și în alte *313 intervenții*, în sprijinul comunităților. De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru *extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere*. În ciuda eforturilor salvatorilor, *4 persoane și-au pierdut viața* în ultimele 24 de ore (*3* persoane în județul *BC* și *1* persoană în județul *SM*).

Totodată, în cursul ultimelor 24 de ore, *peste 1.200 de persoane au primit asistență medicală de urgență* din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona *București–Ilfov (256)*, urmată de județele *Constanța (90)*, *Mureș (61)*, *Cluj (58)* și *Hunedoara (53)*.

De asemenea, au fost transmise *32 mesaje* de avertizare a populației prin sistemul *RO-ALERT*, astfel: *18* mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: *Argeș (3)*, *Bacău*, *Brașov (4)*, *Covasna*, *Harghita (3)*, *Mureș (6)*; *14* mesaje privind fenomenele meteorologice, în județele: *Bacău (2)*, *Botoșani*, *Iași*, *Ilfov*, *Maramureș*, *Neamț*, *Sălaj (4)*, *Suceava*, *Vrancea* și *mun. București*.

Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.