PLR Maramureş susţine deciziile luate la Comitetul Național Executiv (CNEx)

plrMarţi, 19 mai 2015, la sedința Comitetului Național Executiv (CNEx) al Partidului Liberal Reformator au participat ca reprezentanţi ai Maramureşului Emil Marinescu, preşedintele filialei judeţene şi Radu Ardelean, preşedintele Organizaţiei municipale Baia Mare. La întâlnire au fost discutate prioritățile politice ale PLR, care au fost anunțate de către președintele partidului, Călin Popescu – Tăriceanu.

Partidul Liberal Reformator susține prevederile actualului Cod silvic şi decizia Guvernului de interzicere a exportului masei lemnoase. „La Bucureşti s-a discutat şi despre faptul că România ar trebui să adopte o nouă politică economică, de sprijin a industriei de prelucrare a lemnului, capabilă să genereze locuri de muncă și valoare adăugată. Miniștrii și parlamentarii noștri vor promova acțiuni concrete de susținere a dezvoltării acestei ramuri a industriei și sprijină acțiunile ministrului Mediului de stopare a defrișărilor ilegale”, a precizat Radu Ardelean, preşedintele PLR Baia Mare.
PLR susţine iniţiativa privată iar proiectul Legii insolvenței persoanelor fizice, este considerat acceptabil, el având și acordul mediului bancar din România. Este o lege utilă și necesară destinată a proteja persoanele fizice de eventualele abuzuri ale băncilor, așa cum s-a întâmplat în trecut. „Senatul a aprobat Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală, care în prezent se află în dezbatere la Camera Deputaților. PLR salută decizia Guvernului de eliminare a taxei de stâlp și a accizei suplimentare, cât și Legea amnistiei fiscale, de care vor beneficia toate profesiile liberale.
Ultima decizie luată la Bucureşti, la ședința Comitetului Național Executiv se referă la Congresul extraordinar al Partidului Liberal Reformator, care va avea loc în perioada 18-20 iunie, la Palatul Parlamentului. În urma discuțiilor cu membrii CNEx al PLR, președintele partidului a propus ca la Congresul extraordinar din luna iunie să dezbată fuziunea PLR-PC, precum și viziunea PLR asupra noii formațiuni politice rezultate în urma fuziunii.
„PLR Maramureş salută deciziile luate la Bucureşti, iar în Biroul Politic Judeţean se va decide mandatul cu care vor pleca maramureşenii la acest congres. Filiala judeţeană s-a întărit cu noi membri şi urmează să mai primească şi alte adeziuni. Pe plan local devenim o voce care nu poate fi ignorată şi vom avea un cuvânt important de spus în politica anilor viitori ”, a subliniat Emil Marinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.