Poate fi „Cerul în mâinile tale”!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIeri, 09 martie a.c., Complexul Astronomic din Baia Mare a găzduit conferința de presă dedicată  proiectului „Cerul în Mâinile Tale.”

Acest proiect este destinat persoanelor cu dizabilități de vedere și își propune să accesibilizeze într-un mod deosebit cerul cu constelații pentru aceștia, dar și pentru vizitatorii obișnuiți care vor avea parte de experiențe senzoriale speciale și empatice prin intermediul unui joc de roluri.

Evenimentul este susținut de Administrația Fondului Cultural Național care în perioada februarie – noiembrie 2016 a alocat finanțări nerambursabile în valoare de 48.580 lei pentru îndeplinirea acestui proiect,  care a fost clasat pe primul loc la secțiunea aria patrimoniu cultural imaterial.

În data de 15 aprilie, persoanele cu nevoi speciale se vor putea bucura de  expoziția de diagrame tactile și o mulțime de surprize.

Această acțiune este de anvergură națională, desfășurându-se în toate cele 7 Planetarii din România fiind un exemplu și un ghid de bune practici pentru abordarea publicului cu dizabilități de vedere în ceea ce privește diversificarea ofertelor și produselor culturale din România.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.