Poliția de frontieră: aplicația eDAC instrument folosit pentru verificare!

Peste 33.000 de persoane verificate în aplicația eDAC în ultima săptămâna. Ultima descoperire – o mașină în valoare de 27.000 euro
De la integrarea în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, polițiștii de frontieră au efectuat 53.624 de verificări în aplicația eDAC, peste 33.000 doar în ultima săpătmână.
Aplicația este folosită inclusiv de către echipele mobile din teren, din cadrul structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră.
Este un instrument foarte util care permite efectuarea verificărilor într-un timp foarte scurt în bazele de date ale autorităților române, dar și în cele din Spațiul Schengen.
Una dintre cele mai recente constatari a fost înregistrată pe data de 12.04.2024, când politiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac împreună cu polițiști din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi au desfășurat acțiuni în sistem integrat pe autostrada A1. În urma acțiunilor, a fost oprit și identificat un bărbat, cetăţean bulgar, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie. În urma verificărilor specifice și utilizând aplicația eDAC, autoritățile de control au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.