Poliția economică în acțiune: amenzi și țigări confiscate în Baia Mare

Ieri, 31 august, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în vederea prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, a infracționalității comise în domeniul traficului și comerțului cu țigarete și produse din tutun și prevenirea și combaterea infracționalității în domeniul protecției drepturilor de autor și drepturi conexe.

Astfel, au fost verificaţi un număr de 19 operatori economici din Borșa și Moisei, care desfășoară activități de alimentaţie publică în unități de tip pensiuni, baruri și cafenele, precum și magazine nespecializate care desfășoară activități în domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare.

În urma neregulilor constatate polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 227 din 2015 privind Codul Fiscal și a O.U.G. nr. 28 din 1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare totală de 20.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate 184 de pachete de țigarete, în valoare de aproximativ 3000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.