Poliţia pune toată Europa în alertă. Noua metodă prin care hoţii fură din banii scoşi de la bancomat

Poliția Națională din Spania a emis o alertă europeană cu privire la o schemă de furt inovatoare, care i-a îmbogăţit pe hoţi, dar a şi atras atenția autorităților.

Poliţia pune toată Europa în alertă. Noua metodă prin care hoţii fură din banii scoşi de la bancomat
Turiștii care se află în concediu, fie în România, fie în alte destinații din Europa, sunt în pericol să rămână fără bani, dacă hoții reușesc să-i păcălească la bancomatele de pe stradă. Metoda denumită skimming a dus la furtul a peste 196.000 de euro până în prezent.

Autoritățile spaniole recomandă turiștilor să evite folosirea bancomatelor amplasate pe străzi, sugerând că cel mai sigur loc de unde să retragă bani este sediul băncilor. Această schemă de furt a implicat utilizarea cititoarelor cu bandă magnetică de carduri, dispozitive de tip tastatură care păreau autentice, dar înlocuiau de fapt tastaturile originale ale bancomatelor, precum și o mulțime de alte componente electronice. Hoții erau bine pregătiți și utilizau un arsenal de ustensile necesare pentru a comite aceste infracțiuni, potrivit Monden.ro.

La perchezițiile efectuate, poliția spaniolă a descoperit o cantitate impresionantă de materiale utilizate în această schemă de furt. Printre ele se numără un cititor înregistrator cu bandă magnetică de card bancar, un card cititor, 300 de carduri din plastic, dintre care multe erau contrafăcute, 6 dispozitive skimmer, 13 plăci de configurare pentru aceste dispozitive, 17 tipuri diferite de microcamere și multe altele. În plus, au fost confiscate și alte obiecte precum laptopuri, telefoane mobile, tabletă digitală, datafoane, acte de identitate și o cantitate semnificativă de documente.

Membrii grupării infracționale au fost arestați, iar poliția continuă să ancheteze pentru a obține mai multe informații despre posibilele conexiuni și implicări ale altor indivizi în aceste activități ilegale. Este important ca turiștii să fie conștienți de această schemă și să fie precauți atunci când utilizează bancomatele din stradă.

Recomandări pentru a evita furtul prin skimming

Pentru a evita căderea victimă a acestei scheme de furt inovatoare, autoritățile recomandă turiștilor să ia în considerare următoarele măsuri de precauție:

Evitați să utilizați bancomatele de pe stradă: Este mai sigur să vă retrageți banii de la sediul băncilor, unde există o supraveghere mai bună și mai multe măsuri de securitate.

Verificați bancomatul înainte de a introduce cardul: Fiți atenți la orice semne de alterare sau dispozitive suplimentare montate pe bancomat. Dacă observați ceva suspect, raportați imediat autorităților sau personalului băncii.

Acoperiți tastatura cu mâna când introduceți codul PIN: Acest lucru poate proteja codul PIN de eventualele camere ascunse sau dispozitive de înregistrare.

Monitorizați contul bancar: Verificați regulat tranzacțiile și notificările de la bancă pentru a detecta orice activitate suspectă. Dacă observați tranzacții neautorizate, raportați-le imediat băncii.

Este important ca turiștii să fie vigilenți și să respecte aceste recomandări pentru a-și proteja banii și informațiile personale în timpul concediului.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.